Virtual Reality (VR) video’s kun je bekijken op je computer, smartphone of met een speciale virtual reality bril. Er is 360 graden gefilmd, dus waar je ook kijkt: Boven, onder, links of rechts van je, overal is beeld. Dat beeld kun je zien door de smartphone om je heen te bewegen, of door op de computer met de muis de video te ‘slepen’.

De toekomst van VR in de reiswereld

Dit middel is als geen ander geschikt voor de reiswereld, want je kunt de bezoeker al vóór aankomst een fantastische indruk geven van de bestemming, verblijfplaats of activiteit. Je hebt als het ware het gevoel dat je er al bent en je wilt er bijna niet meer weg…

Start de video. Klik op de video en sleep met de muis. Zo kun je rondkijken in deze 360 graden video.

Meer boekingen door VR

Bij een reisbureau kregen mensen die zaten te wachten op een medewerker, eerst een VR-bril opgezet. Daarop konden ze rondkijken op hun bestemming. De test wees uit dat de mensen die de bestemming van tevoren hadden bekeken, met 100% zekerheid een boeking maakten.

En nu?

GoPro, Facebook en YouTube hebben virtual reality omarmd. Er wordt gespeculeerd dat 360º video over een paar jaar net zo ingeburgerd zal zijn als het bezitten van een smartphone.

Contact

Via mijn bedrijf Sunshine Films maak ik 360 graden video’s voor reisorganisaties. Wil je een 360 graden film laten maken? Stuur mij dan een mailtje via onderstaand formulier.

The following two tabs change content below.
Mirre is drone-piloot, videoproducent en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

  1. Ik wil de Nikon KeyMission 360 aanschaffen. Dat wilde ik eigenlijk doen voor mijn reis naar Albanië, maar dan is hij nog niet uit. Zo jammer!

Write A Comment