Virtual Reality (VR) video’s kun je bekijken op je computer, smartphone of met een speciale bril (oculus rift). Er is 360 graden gefilmd, dus waar je ook kijkt: Boven, onder, links of rechts van je, overal is beeld. Dat beeld kun je zien door de smartphone om je heen te bewegen, of door op de computer met de muis de video te ‘slepen’.


Klik op het beeld en sleep de muis om rond te kijken.
Smartphone: Open deze video in de YouTube app. Je hoeft dan alleen nog maar de mobiel (fysiek) rond te bewegen om rond te kijken.

De toekomst van VR en de reiswereld

Dit middel is als geen ander geschikt voor de reiswereld, want je kunt de bezoeker al vóór aankomst een fantastische indruk geven van de bestemming, verblijfplaats of activiteit. Je hebt als het ware het gevoel dat je er al bent en je wilt er bijna niet meer weg…

Maar.. Dan hoeven ze toch niet meer te boeken?

Een test bij een reisbureau wees uit dat er 100% meer boekingen gemaakt werden nadat mensen in de winkel eerst zo’n bril op hadden gehad.

En nu?

GoPro is al om, Facebook is om, YouTube is om. De techniek is zó nieuw dat mijn camera in Europa nog niet beschikbaar was en ik hem (onderweg naar mijn reisbestemming Australië) moest ophalen in Hong Kong. Er wordt echter gespeculeerd dat 360º video over 7 jaar net zo ingeburgerd zal zijn als het bezitten van een smartphone.

Contact

Wil je een film laten maken? Mail mij via mirre@mirreopreis.nl.
Wil je op de hoogte blijven van dit spannende project? Volg mij dan op Facebook.

Deze bestemming boeken?

Zoek goedkope vluchten
Hotels en Hostels
Auto huren
Leuke activiteiten
Handige reisgidsen
Author

Reisblogger | Avontuurlijke reizen en tropische bestemmingen | Blogger, vlogger, drone piloot | Reist met laptop, foto- en videocamera de hele wereld over

1 Comment

  1. Ik wil de Nikon KeyMission 360 aanschaffen. Dat wilde ik eigenlijk doen voor mijn reis naar Albanië, maar dan is hij nog niet uit. Zo jammer!

Write A Comment