Venetië, de stad van de liefde én van de natte voeten. Laat je inspireren om deze mooie stad te bezoeken (en er net zoals ik een beetje verliefd op te worden 😉 ).

1. Gondeltocht

Een romantische tocht met de gondel in Venetië, wie wil dat nou niet? -zucht!-
Maar wat voor sommigen romantisch is, is voor anderen keiharde business. Een tochtje van drie kwartier in een #gondel kan wel 60 euro kosten. Als je niet met je geliefde gaat, zorg dan dat je van tevoren een groep mensen bij elkaar krijgt. Er passen zes mensen in de gondel en kijk, daar wordt het al een stuk beter betaalbaar van!

2. San Marcoplein

Ook kom je onvermijdelijk langs het San Marco plein, het beroemdste plein van Venetië, waaraan de San Marco basiliek en de klokkentoren staan. Bestel in de ochtend een cappuccino (Italianen drinken de rest van de dag alleen maar espresso) op het San Marco plein en betaal de hoofdprijs van 10 euro per kopje. Je krijgt er dan wel een klassiek live-concert bij.

3. Murano, Burano en Lido

Venetië 012

Wil je even ontsnappen aan grote hordes toeristen in Venetië, pak dan de veerpont naar de eilanden Murano (bekend om de glasblazers), Burano (bekend om de vrolijk geschilderde huizen) en Lido (vanwege het strand).

4. Libreria Acqua Alta

Venetië 017

In deze boekenwinkel staat het water tot aan je enkels – en ze zijn er trots op! Lees je boekje naast de achterdeur op een stoel waarvan de poten al in de gracht staan.
Libreria Acqua Alta op tripadvisor

5. Carnaval

Venetië 027

In februari vindt in Venetië het carnaval plaats. Ze hebben er de mooiste kostuums ter wereld. Tijdens deze twee weken worden veel activiteiten georganiseerd. Elk jaar is er een ander thema en zijn er prijswedstrijden voor verklede groepen. Het carnaval 2016 is van 23 januari tot 9 februari.
Lees verder: Blog over het carnaval in Venetië. Het programma vind je hier.

6. Drink like a local

Italianen drinken espresso. Véél espresso. De truc is om nonchalant een euro op de bar te leggen. Zonder verdere communicatie krijg je er een kopje espresso voor terug! Drink hem in één teug leeg en wandel langzaam richting de volgende espresso-stop. Zo, nu begin je op een echte Italiaan te lijken!

7. Eat like a local

Vreemde gewoonte van de Italianen: Als ontbijt bestel je een cappuccino en een croissant. Doop de croissant in de cappuccino. Eet smakelijk!

8. Rondleiding

Wil je meer weten over de stad? Laat je rondleiden of bekijk een toneelstuk over de geschiedenis van Venetië in Teatro San Gallo. Audiotours voor Venetië kun je downloaden naar je smartphone. Zo heb je altijd een privé-gids bij de hand!

9. Ontmoet de locals!

Al sinds mijn 18e maak ik regelmatig solo-reizen. Als je alleen bent is het voor anderen makkelijker om jou aan te spreken en zo kun je heel veel nieuwe vrienden maken. Ook heb je meer aanspraak bij de lokale bevolking. Leuk, want zij kunnen je rondleiden op de bestemming en laten je op een leuke manier kennismaken met de cultuur.

Meer informatie en tips naar aanleiding van mijn backpack-reis naar Venetië vind je hier.

Boek een reis:

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – ik ga op reis en ik neem mee…
SunnyCars – met een huurauto ben je flexibeler
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – vind de ultieme reisgids 
Baja Bikes – een fiets huren in grote steden wereldwijd

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment