Watersport

Hier vind je leuke landen en plaatsen waar je tijdens je reis kunt watersporten zoals raften, kajakken en snorkelen.

Watersport

Ik was altijd al veel in het water te vinden en toen daar ook nog eens een adrenaline-verslaving bij kwam, was het plaatje compleet: Raften, surfen, de wipe out, kajakken, zwemmen en snorkelen. Waar ik ook heen ga, ik zoek altijd het water op. Dit zijn mijn leukste avonturen:

Canyoning

canyoning-bovec-uitgelicht

Kajakken

Everglades-uitgelicht Slovenie

Raften

Mijn eerste raft-avontuur was in Amerika. “Lean in!!” riep de instructeur als we een rapid tegenkwamen. Je moest dan goed naar binnen leunen, anders viel je uit de boot. Gaaf! Dit smaakte absoluut naar méér. Tijdens mijn eerste backpackreis (?) ging ik met een groepje backpackers raften in La Ceiba, Honduras. De rivier snijdt door een kloof middenin de jungle. Een fantastische setting om een keer te gaan raften.

In Peru gingen we raften tijden een vierdaagse avontuurlijke tocht naar Machu Picchu en deze zomer zit er weer een raft-avontuur aan te komen in het Triglav-gebergte van Slovenië.

raften-sjoa-noorwegen-uitgelicht rafting-bovec-uitgelicht

Meer plaatsen om te raften: De Sarapiquí rivier in Costa Rica, la Ceiba in Honduras, Inca Jungle Tour Peru

Snorkelen

De mooiste snorkelplekken ter wereld zijn wat mij betreft het Maleisische eiland Sipadan en het Great Barrier Reef, maar mooie snorkelplekken vind je ook dichter bij huis zoals de Rode Zee bij Egypte. Of wat dacht je van droomeiland Zanzibar in Tanzania?

GreatBarrierReef-uitgelicht

Meer plaatsen om te snorkelen: Sipadan, Zanzibar, Utila

De meest bijzondere plek om te gaan snorkelen was voor mij Rio Prata in Brazilië. Wist jij dat je kan snorkelen in een rivier? Dit was een hele bijzondere en leuke ervaring, want we kwamen er allerlei vissen tegen en dankzij de stroming dreven we moeiteloos in een paar uur naar ons eindpunt toe.

SantaLucia-uitgelicht Rio da prata-uitgelicht

Surfen

De beste surfgolven voor beginners vond ik in Rainbow Beach in Australië. Omdat de golven er niet recht op de kust af komen maar erlangs gaan, kun je er wel een kilometer lang op je bord blijven staan! Het zijn bovendien lage golfjes en je kunt er vrijwel overal op de zeebodem staan.

De beste surfleraar kwamen we tegen in Florianópolis, een eiland aan de zuid-Oostkust van Brazilië. Het was de eerste keer dat ik op een bord probeerde te staan en binnen een half uur lukte het! Het is een onwijs gaaf gevoel om voor het eerst de golven te berijden.

Meer plaatsen om te surfen: Florianopolis, Australie Rainbow Beach

Wil je niet te ver van huis om te leren surfen? De beste golven van Europa vind je op Fuerteventura.

SUPpen

Ljubljana

Waterskiën

Ik heb leren waterskiën op een lierbaan (?) in Harkstede. Het moeilijkste zijn het opstarten en de bochten, maar na een uurtje oefenen moet je het toch redelijk onder de knie kunnen krijgen. Waterskiën is leuk en het geeft een kick wanneer je over het water raast! Het lijkt me gaaf om dit ook eens achter een boot te doen 🙂

Waterskiën in Zeumeren, Gelderland

Windsurfen

Paterswoldse meer

Wipe Out

Wipe Out Blob

Zeilen

Whitsunday-uitgelicht

Overzicht artikelen over watersport

Meer outdoor activiteiten vind je hier.