Het grootste skigebied ter wereld vind je in Frankrijk, in Les 3 Vallées bij Val Thorens. Er is wel 600 kilometer aan piste, van makkelijk tot moeilijk en ’s avonds kun je naar een gezellig restaurant, een bar of discotheek. Val Thorens is daarom een paradijs voor sneeuwliefhebbers.

De leukste piste bij Val Thorens

Als je het mij vraagt, is de Tête Ronde piste de leukste van Les 3 Vallées. We vertrekken al vroeg om via meerdere skiliften naar de top van de berg te gaan. Dit alleen al is puur genieten. Hoe hoger we komen, hoe stiller het wordt. Onze kleren houden ons warm maar een koude wind strijkt over ons gezicht. Zó voel ik mij het best: Actief (en warm) zijn in de kou. De besneeuwde pieken zijn adembenemend. Het is hier zó stil dat we bijna het gevoel hebben de enigen te zijn.

Skiegebied Les 3 vallees

De zachte tikjes van de skilift brengen onze aandacht terug naar de piste en nu is het tijd voor actie! Met volle vaart suizen we de Tête Ronde piste af. Kon deze afdaling maar eeuwig duren!

Warm blijven op de piste

Ik ben een enorme koukleum en daarom vind ik het belangrijk om mezelf goed warm te houden tijdens de wintersport. Het beste advies dat ik je daarom kan geven is: Laagjes dragen. Dit werkt veel beter dan één dikke trui, omdat tussen die laagjes warme lucht wordt opgeslagen. Dus hoe meer laagjes, hoe warmer!

Mijn kleding bestaat dus uit ondergoed, thermo-ondergoed (broek + shirt), dunne sokken, dikke sokken, een ski-broek, een t-shirt, een trui, een dunne jas en daaroverheen mijn Adidas softshell. Deze is dun en ademend, maar wel winddicht en waterbestendig en daarom de ideale ‘buitenste laag’.

Deze vond ik zelf het leukst, maar er zijn nog veel meer opties. Zie daarom ook de andere Adidas jassen.

Het mooiste uitzicht in Les 3 Vallées

Het mooiste uitzicht van Les 3 Vallées krijg je bovenaan de skilift Funitel de Péclet. Bij het restaurant Les Aiguilles du Péclet schenken ze warme chocolademelk met rum en slagroom. Vanaf het terras buiten, of door de kleine raampjes binnen, kun je de toppen van de witte Alpen zien.

Hiervandaan kun je een rode of een blauwe piste naar beneden nemen. Wij kiezen voor de blauwe en dit blijkt nog een flinke uitdaging voor de minder-geoefende skiër!

Uit eten in Val Thorens

Na een dagje skiën kunnen we wel een paard op! We ontdekken het restaurant La Chaumière, waar je ook als vegetariër heel goed terecht kan. Ze hebben hier onder andere curry, pasta, maar vooral de beroemde Savoyaardse kaasfondue, een lokale specialiteit. De kaasfondue is niet te versmaden en wordt geserveerd met een glimlach 🙂

Wellness in Les 3 Vallées

Na een dag op de piste kun je er ook voor kiezen om uit te rusten in een wellness centrum. Wij hebben dit niet gedaan, maar je kunt terecht in Le Break les Menuires. Er is een zwembad met een glijbaan en waterstralen en er is ook een sauna, jacuzzi en je kunt er een massage nemen. Lekker om even bij te komen en de spieren te relaxen voor een nieuwe dag op de piste!

Après ski in Val Thorens

Bij La Folie Douce organiseren ze op grote hoogte feesten met DJ’s, live muziek, showdansers en champagne. Je kunt er al in de middag terecht. Voor DJ’s zoals Nicky Romero ga je naar Le Malaysia, een club waar het er ’s nachts heftig aan toe gaat.

Zin in een rustige avond? Dan is Rhum’Box echt een aanrader. Het is een piepklein café dat bomvol staat met de lekkerste zelfgemaakte rum. Hopelijk kun je hierna de weg naar huis nog terugvinden!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Adidas.

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren