Zakynthos is een paradijs voor vakantiegangers. Het Griekse eiland vol met vriendelijke inwoners heeft mooie traditionele dorpen, prachtige stranden, groene bergen, kloven, grotten en overheerlijk Grieks eten. Reden te meer om hier vakantie te vieren! Dit zijn vijf leukste activiteiten op het eiland Zakynthos.

1. Zwemmen met zeeschildpadden

De caretta caretta is met zijn 1 meter 20 één van de grootste zeeschildpadden ter wereld. Hij weegt 45 kilo en heeft ijzersterke voorpoten. Vanaf een boot kun je de dieren van dichtbij bekijken. Af en toe zie je hun koppies boven water komen, maar met een snorkel kun je ze natuurlijk nog veel beter zien! Pas wel op voor de voorpoten van de schildpadden. Omdat ze zulke krachtige zwembewegingen maken, kunnen ze je bezeren als je te dichtbij komt.

In de zomer komt dit fabelachtige dier in de baai van Laganas, in het zuiden van Zakynthos, het strand op om eieren te leggen. Ze leggen er wel 120 per keer! De eieren worden in het warme zand begraven en komen vaak ’s nachts uit, wat een heel mooi gezicht oplevert wanneer de kleintjes na zestig dagen met honderden tegelijk naar het water toe rennen.

In het Thematic Exhibition Center of caretta caretta kun je alles over deze dieren te weten komen.

2. Boottocht naar de blauwe grotten

Aan de noordoostkust vind je de blauwe grotten van Zakynthos. Deze zijn echt een toeristische trekpleister en met een reden! Met een bootje vaar je langs – en soms in – de grotten met azuurblauw water. Het is ook een prachtige plek om te snorkelen.
Vaak wordt een tour naar de blauwe grotten gecombineerd met het scheepswrak in de baai van Navagio. Het wrak geeft een extra dimensie aan één van de mooiste stranden van Zakynthos.

Zakynthos Blue Caves
De Blue Caves op Zakynthos. Bron: Corendon

3. Natuurlijke warme bronnen op het strand van Xigkia

Het kan druk worden op het piepkleine strandje van Xigkia. Warm water vloeit er tussen de rotsen vandaan, zó het zeewater in en het zorgt voor een natuurlijk warm bad. Vanwege de grote hoeveelheid collageen in het warme water geloven de bezoekers dat je er jonger uit gaat zien als je hier een bad neemt. Om optimaal van dit kuuroord te genieten kun je het beste vroeg in de ochtend naar dit strand gaan, wanneer de zon nog laag staan en de meeste toeristen nog op één oor liggen.

4. Grieks eten bij een lokale boer

Eén van de beste dingen aan Griekenland is het eten. De tomaten zijn er veel smaakvoller, de olijven zijn alsof ze net van de boom zijn geplukt en de geitenkaas alsof deze rechtstreeks uit de geit afkomstig is. Echt, er is niets beters dan Grieks eten en vooral niet wanneer je dit proeft bij een lokale boer die de volledige maaltijd met veel liefde voor je heeft samengesteld. Genieten van de Griekse gastvrijheid doe je absoluut aan een tafel, die gepositioneerd is onder een natuurlijke overkapping en met uitzicht op de azuurblauwe zee.

5. Een uitstapje naar Olympia

Met de boot steek je eenvoudig over naar het vasteland van Griekenland, waar je de historische stad Olympia kunt bezoeken. Hier zijn de Olympische Spelen ooit begonnen en hier wordt tegenwoordig jaarlijks de Olympische vlam ontstoken (en vervolgens naar de Olympische Spelen -waar ook ter wereld- toe gebracht).

Je kunt er het stadion bekijken waar vroeger de legendarische wedstrijden werden gehouden. Hier zaten vroeger wel 40.000 mensen op de tribune! Kun je het je voorstellen? Ja? Ren dan zelf ook even een rondje over de baan en meet jezelf met de beste tegenstanders die je er maar kunt vinden.

Een bezoek aan Olympia kun je ook boeken als dagexcursie. Aan het einde van de dag ga je met de bus en boot weer terug naar het mooie eiland Zakynthos.

Tip: Rijd met de scooter over Zakynthos

De wind waait door je haren, de kustlijn verandert steeds. Je kunt de scooter parkeren waar je maar wilt: Bij een prachtig strand, een gezellig dorp of een heerlijk restaurant. Dit is wat mij betreft de beste manier om Zakynthos te verkennen. Vergeet vooral je snorkel en zonnebrandcrème niet mee te nemen!

Eilandhoppen? Ga dan ook eens naar het Griekse eiland Rhodos! Puur genieten 🙂

(Visited 144 times, 61 visits today)
The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Write A Comment