rp_Europa.jpg
Zonvakantie Rhodos. Rhodos is het meest oostelijk gelegen Griekse eiland en ligt bijna tegen Turkije aan. Het heeft het Mediterraan klimaat met warme, droge zomers en… De meeste zonnige dagen per jaar in heel Europa! Een verkenning van de activiteiten en bezienswaardigheden.

Zonvakantie op Rhodos

Rhodos-stad

Rhodos stad

“Rhodos-stad is één van de mooiste steden van de Middellandse Zee. Het is gebouwd op de uiterste noordpunt van het eiland. De stad heeft een nieuw en een middeleeuws gedeelte. Het grote paleis, de haven, het centrum, het aquarium en Mandraki zijn bekende blikvangers van de stad. In de zomermaanden is het in de stad gezellig druk en is er vertier tot in de vroege uurtjes.”
Bron: Grienland.net

Lindos

“Lindos is het toeristische trekpleister van het eiland; smalle, met keien bestrate stegen en witte huizen met prachtig binnenplaatsen bedekt met zwarte en witte kiezelstenen.
Lees hier het blog over Lindos.

De stad Lindos op Rhodos

Boven de moderne stad rijst de Akropolis van Lindos, een natuurlijke citadel waarvan de verdediging opeenvolgend door de Grieken, de Romeinen, de Byzantijnen, de Ridders van Sint John en de Ottomanen verder werd versterkt. De akropolis biedt een spectaculair uitzicht op de omringende havens en kustlijn.
De beroemde Acropolis van Lindos is de meest bekende van alle archeologische vindplaatsen uit de Oudheid in de Dodekanese en trekt ieder jaar vele duizenden bezoekers uit de hele wereld.”
Bron: info-rhodos.nl

Watersport

Strand van Rhodos

“Het strand van Ixia is een mooie langgerekte kiezel- en zandstrand dat tot aan Trianda doorloopt. In de zomer kan hier een redelijk sterke wind staan, waardoor er hoge golven zijn. Daarmee is Ixia zeer geschikt voor windsurfen en zeilen. Maar ook vele andere watersporten kun je hier beoefenen.”
Bron: info-rhodos.nl

Uitgaan

In Rhodos stad zijn genoeg uitgaansgelegenheden. Je kunt het beste naar Barstreet gaan, daar heb je bijvoorbeeld de grootste club Colorado met drie verdiepingen en verschillende muziekstijlen. Ook vind je in Rhodos-stad Todo Bien, voor iedereen die van Latin muziek houdt. Hier dans je in de bar of op straat.

“De badplaats Faliraki is bekend om haar mooie langgerekte zandstrand en bruisend nachtleven. Dit gezellige badplaats biedt vele winkels, bars, terrasjes en discotheken.
Het zandstrand van ruim 4 kilometer lang is een paradijs voor een heerlijke zonvakantie en het ondernemen van diverse watersporten. Je kunt er namelijk windsurfen, parasailen, waterskien, jetskien en zeilen.”
Bron: info-rhodos.nl

Watervallen

“A well-kept dewy secret, the Fasouli springs are located near the village of Psinthos, on the road connecting Rhodes with Kalathia.”
Bron: Olympic air

Informatie en tips naar aanleiding van onze reis naar Rhodos vind je hier.

1

 likes / 7 Comments
Share this post:
 1. Marcel Bregman /

  het is een mooi eilend ik ben er zelf ook geweest je kan zelf turkije aan doen,dan kom je in marmaris

  • Mirre Op Reis /

   Wanneer ben je er geweest Marcel? Heb je ook in Rhodos stad geslapen?

  • Marcel Bregman /

   ja vlak bij de stad…….waneeer poe he moet ik ff kijken hoor

 2. Yvonne van der Laan /

  Jaaa, heerlijk! Vanwege die zonne-uren gingen wij er ook al eens naartoe. 🙂

 3. Ab Ramshorst /

  om jaloers op te worden Mirre

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec