Zuid-Amerika

Met het groene Amazone regenwoud als kloppend hart van Zuid-Amerika heeft het continent al immens veel te bieden. Tel daar het imposante Andes-gebergte bij op, eeuwenoude beschavingen zoals die van de Inca’s en kleurrijke culturen die in elk land weer anders zijn. Genoeg ingrediënten voor vele mooie reizen. Welkom in Zuid-Amerika!

Bolivia

Bolivia staat met één voet in de Amazone en met de andere in het Andes-gebergte. Twee totaal verschillende werelden, zowel op het gebied van natuur als de cultuur. Ontdek het warme klimaat en de warme mensen in het laagland en de kleurrijke (historische) cultuur en de spannende activiteiten in het hooggebergte.

Brazilië

Het grootste land van Zuid-Amerika, Brazilië, grenst aan bijna elk ander land in het continent. Het immense regenwoud in het noorden herberg enorm veel diersoorten en in het westen vind je het moerasgebied van de Pantanal. Iets verder naar het zuiden deelt het land één van de grootste watervallen ter wereld – Iguazú – en dan is er natuurlijk nog de kust met badplaatsen en enorme steden zoals Rio de Janeiro.

Colombia

Het kleurrijke Colombia trekt dansers uit alle windstreken aan, of ze nu voor de salsa in Cali of voor het carnaval in Barranquilla komen. Maar Colombia heeft meer te bieden, want er zijn kleurrijke plaatsjes, plantages met enorme reuzenpalmen en plekken om spannende buitensporten te beoefenen.

Peru

Peru herbergt eeuwenoude beschavingen, steden en tempels uit de tijd van de Inca’s, maar ook vind je er Amazone-regenwoud en prachtige eilanden voor de kust. Ontdek Machu Picchu en het Titicacameer, maak een vlucht over de Nazca-lijnen en verwonder je over de natuur.

Suriname

Suriname bestaat voor 80% uit regenwoud. Ooit gekoloniseerd door de Nederlanders, spreken ze hier nog altijd onze taal. Raak geboeid door de gebouwen en oude plantages die de Nederlanders ooit neerzetten in – en vlakbij – Paramaribo, en laat je door een touroperator meenemen diep de jungle in. Suriname is een land vol verrassingen.