Zwemmen met dolfijnen op de Azoren was voor ons echt een droom die uitkwam. De Azoren, een eilandengroep ten westen van Portugal, is één van de beste plekken in Europa waar je dolfijnen in het wild kunt tegenkomen.

Água de Alto

In de plaats Água de Alto ontmoetten we onze twee gidsen van Terra Azul. We trokken onze wetsuits aan, kregen wat uitleg over de dolfijnensoorten die we konden tegenkomen en we klommen aan boord van de RIB boot.

Azoren-zwemmen-met-dolfijnen-002

Met een noodgang gingen we over de golven heen. Ik hoopte dat ik niet misselijk zou worden, maar dat viel gelukkig mee. Al snel zagen we een groep dolfijnen en we gingen er met onze boot schuin voor varen. Wij waren samen met één ander stelletje, dus we konden lekker vaak het water in om met de dolfijnen te zwemmen.

Georganiseerde rondreis op de Azoren

Zwemmen met dolfijnen

We deden onze snorkelmaskers op en we mochten op de rand van de boot komen zitten. Eén voor één liet gids Tim ons stilletjes in het water glijden zodat we zo weinig mogelijk geluid zouden maken. Daarna moesten we zo snel mogelijk vooruit zwemmen. Als het goed is zouden de dolfijnen en wij dan precies op hetzelfde punt uitkomen.

Wilde dolfijnen onder het wateroppervlak

En JA!!!! Het lukte. Ze zwommen helemaal om ons heen!! We achtervolgden ze een tijdje en één van de dolfijnen die twee meter onder ons zwom, draaide even bij om ons te begluren. Wat een kick!!

Dolfijnen pixaby
ANWB-wandelvakantie-Azoren
ANWB wandelvakantie op de Azoren

Vinnen

Helemaal euforisch kwamen we weer aan boord van de RIB boot. We high-fiveden de gidsen en toen waren de anderen aan de beurt. Vanaf de boot konden we mooi zien hoe de de vinnen van de dolfijnen boven het water uitstaken.

In totaal zijn we zo’n vijf keer het water in geweest. Het was best wel vermoeiend want de dolfijnen zwemmen super snel. Bij de laatste keer zag ik ze in het begin niet, dus ik draaide een rondje om mijn as. Een stuk of elf dolfijnen zwommen onder ons door en ééntje had mij zien draaien en deed óók een pirouetje! Hij keek ons een tijdje lang nieuwsgierig aan en toen draaide hij zich om en zwom verder.

Een droom kwam uit

Voor ons was het echt een droom die uitkwam om met dolfijnen te zwemmen. Met een hele grote grijns kwamen we weer terug aan land. Een ervaring om nooit weer te vergeten!

Azoren-zwemmen-met-dolfijnen-001

Lees verder

Lees verder over onze avonturen op de Azoren, zoals onze canyoning tour!

Boek deze reis

Vliegtickets vergelijken:Skyscanner
Hotel:Azoris Royal Garden Hotel
Auto huren:SunnyCars (ophalen in Ponta Delgada)
Dolfijnen tour:Terra Azul
Canyoning tour: Azorean Active BlueBerry

Georganiseerde rondreis op de Azoren

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren